Quality Stud
Wij zijn er trots op om een echt traditionele stoeterij te zijn.
 
Onze stoeterij beschikt over 24 hectaren kwaliteitsvolle bio-weiden.en is gelegen midden de rustige polders aan de Belgische kust.  
 
De meeste van onze fokmerries hebben zich eerst bewezen in de sport en hebben een kwaliteitsvolle pedigree doorspekt van sportpaarden met minimum Black Type niveau. ( min. level 1.45m) 
 
Wij fokken gemiddeld 4 tot 5 veulens per jaar.  Praktisch alle hengstveulens worden als veulen verkocht op gerenomeerde veilingen of privé.  De merieveulens fokken we op en worden later getraind. Deze merries worden pas verkocht eens ze zeven jaar of ouder zijn.

Mensen die interesse hebben in een hengstveulen of een merrie kunnen dit altijd laten weten via mail aan : koen@qualitystud.be

 
 
 
 
 
 
 
Gezonde weide, gezonde paarden.
Al onze paarden grazen op biologisch grasland. We gebruiken geen kunstmatige meststoffen daar deze geen goed effect hebben op OC en OCD van de paarden. We produceren onze eigen humus om het grasland te bemesten. Hierdoor kunnen goede kruiden zich in het land vestigen.
We maken ook gebruikt van een gemengde begrazing. In de zomer grazen koeien samen met de paarden. Tijdens de winter, wanneer de paarden binnen zijn, doet een kudde schapen de rest van het werk zodat de volgende lente de paarden genieten van een optimaal grasland met alle noodzakelijke mineralen en kruiden die ze nodig hebben om sterke en krachtige sportpaarden te worden. We produceren ook ons ​​eigen hooi

Speciale aandacht voor het geduldig inbreken en trainen van onze paarden.  
Er zijn twee manieren om een ​​paard te trainen: de ene manier werkt goed en de andere veroorzaakt meer problemen dan het waard is. Geduldig inbreken en aanleren is crusiaal omdat het een paard helpt vertrouwen op te bouwen met zijn ruiter, eens dit vertrouwen goed opgebouwd gaat deze een leven lang mee.  
Wij behandelen elk paard als een individu en geven hem alle tijd die hij nodig heeft. Als gevolg van onze kennis en ons geduld zijn onze sportpaarden goed geschoold en welgemanierd. De meesten zijn klaar om op het hoogste niveau te presteren.

Over ons

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?